Frågor. Och svar.

Vilka är ansvariga för den här kampanjen?

Svenska Frisbeesportförbundet har anlitat Nimshi Studios för att genomföra en rekryterings- och positioneringskampanj. Målsättningen är att nå en yngre skara utövare - och betoningen ligger på lek, inte tävling.

Kan jag påverka var pilotprojektet landar?

Ja. Och nej. De discar du bidrager med som privatperson går till pilotprojektet. MEN om du köper fyra discpaket så skickar vi den fjärde discen till valfri adress. Föreningspaketen väljer helt fritt mottagardess. Företagssponsorernas discar går till pilotprojektet

Hur ska discarna distribueras?

Vi kommer prova några olika metoder - allt för att mäta effekt. Vilken strategi ger bäst resultat? Dels skickar vi discen som ett personligt brev direkt i brevlådan. Men vi provar också metoder där mottagaren kallas till en butik för att hämta discen, eller lokala kampanjer där man samlas och får tilldelat en disc.

Är det bara ultimate eller golf?

Nej. Tvärtom. Det handlar om redskapet. Vad det leder till för aktivitet är ett annat problem. Men vi startar med redskapet, uppmuntrar till lek och bygger på med kommunikation genom webeplay.se

Varför inte direkt till skolor?

Det är inte realistiskt att hänga upp en kampanj på att idrottslärare tar sig tid att distribuera discar och instruera tekniker och regler. Det blir ett tröghetsmoment som gör att kampanjen aldrig kan växla upp i nationell skala. Kampanjen bygger på redskapet - och att det är så starkt att det klarar sig själv. Skolinstruktion och skol-SM kan vara en önskvärd bieffekt. Men först ut med redskapet.

Kostar discarna 100 kr/styck?

Nej. De kostar ca 60 kronor styck. Sen tillkommer olika avgifter, skatter, frakter och marknadsföringsmaterial. Men det ligger inte någon vinst inbyggt i priset. Pengarna går till att få ut redskapet, inte att betala administration av projektet.

Kan jag bilda en förening?

Ja! Jättebra idé. Samla ungarna och bilda en förening. Och så kommunicerar ni med andra föreningar på webeeplay.se - och möts på någon av SFFs ungdomstävlingar!

Om jag är fadder, får mottagaren mitt telefonnummer?

Nej, du är anonym. Det är ett symboliskt fadderskap. Men alla som bidrar blir omnämnda och tackade på webeeplay.se

Fler frågor?

Skicka till info@discen.se

Antal faddrar:

Antal discar:

718

Summa insamlat:

Kampanjen avslutas 15 april

Hur blir jag fadder/sponsor?

Privat personFöreningFöretag

Så här betalar du!

Netbank
Svenska Frisbeesportförbundets bankgiro:
5716-3214

Kontokort
Svenska Frisbeesportförbundets PayPal-konto:

Paket:

Glöm inte att ange namn, adress och mailadress så vi kan nå dig!

PROJEKTETS FADDRAR: